پیش فاکتور چقدر اعتبار قانونی دارد
پیش فاکتور قرارداد نهایی خریدوفروش نیست یک سند مالی است که قبل از انجام معامله توسط فروشنده و به درخواست خریدار برای ایشان ارسال میگردد که حاوی توافقات اولیه طرفین در مورد مشخصات کالا، تعداد، و قیمت و بهای آن کالا است به طور معمول پیشفاکتور دارای مدت اعتبار و به نام خریدار صادر میشود و نکته حائز اهمیت آن است که صدور پیشفاکتور هیچگونه تعهد قانونی و الزامی را برای فروشنده ایجاد نمیکند.
تفاوت پیشفاکتور و فاکتور چیست
فاکتور یک سند مالی معتبر است که از طرف فروشنده برای خریدار ارسال میگردد و در آن کلیه اطلاعات مرتبط با فروش کالا از قبیل قیمت، نوع کالا، نحوه پرداخت و… درج میشود.
مهمترین تفاوت اصلی پیشفاکتور و فاکتور در ایجاد تعهد برای فروشنده برای فروش آن کالا با صدور فاکتور است بدین معنی که برخلاف پیشفاکتور، فروشنده میبایست از خریدار صرفاً قیمت تعیین شده در فاکتور را مطالبه نماید.
-
موارد الزامی در صدور پیشفاکتور
- ـ پیشفاکتور بايستي در سربرگ فروشنده با قطع 4 A بهصورت پرينت سیاهسفید يا رنگي باشد.
- ـ در بالاي برگه كلمه «پیشفاکتور» قيد گردد به شكلي كه قلم آن نسبت به قلم ساير نوشتهها درشتتر باشد.
- ـ نام كامل شركت /كارخانه صادرکننده فاكتور به همراه آدرس، تلفن، فاكس و پست الكترونيـك آن در بالاي پیشفاکتور قيد گردد.
- ـ نام كامل شركت/كارخانه/شخص خريدار به همراه آدرس، تلفن، فاكس و پست الكترونيـك آن پـس از نام شركت/كارخانه فروشنده قيد گردد.
- در گوشه بالاي سمت راست برگه شماره پیشفاکتور قيد گردد.
- در پايين شماره فاكتور تاريخ صدور فاكتور قيد گردد.
- مدت اعتبار پیشفاکتور قيد گردد.
- پیشفاکتور بايستي داراي امضا و مهر به همراه نام و مشخصات و سمت امضاکننده باشد.
- اگر پیشفاکتور بيش از يك برگ داشت شماره صفحات قيد گردد و شماره و تاريخ پیشفاکتور در بقيه صفحات لازم است نوشته شود.
-
نکات مهم قانونی در تنظیم فاکتور
امضا فاکتور
یکی از مهمترین مسائل در رابطه با صورتحساب موضوع امضا فاکتور است؛ زیرا که تمام مفاد صورتحساب با امضا ارزش و اعتبار قانونی پیدا میکند و قبل از امضا در حد یک پیشنویس ارزش قانونی دارد.
نحوه پرداخت وجه فاکتور
نحوه پرداخت وجه فاکتور ممکن است بهصورت تمام نقد باشد یا بهصورت اقساطی و از طریق صدور چک که تمام جزئیات این موارد باید بهصورت شفاف در صورتحساب قید گردد تا از مشکلات احتمالی آن جلوگیری شود.
موضوع نحوه پرداخت وجه صورتحساب بیشتر در خصوص خریدوفروشهای اینترنتی مصداق دارد که با کلیک خریدار بر روی گزینه تأیید نهایی مندرج در سایت فاکتور فروش اینترنتی صادر میشود و این تأیید حکم همان امضای خریدار را دارد.
-
پیش فاکتور چقدر اعتبار قانونی دارد ؟ آیا فاکتور بدون مهر اعتبار دارد؟
از نظر قانونی فاکتور بدون مهر و امضا رسمیت ندارد. این مهر و امضای خریدار و فروشنده است که به صورتحساب اعتبار میدهد و صورتحساب بدون امضا فاقد قدرت اثباتی است.
-
نحوه وصول وجه فاکتور بدون امضا
اگر خوانده دعوای مطالبه وجه از طریق فاکتور، صورتحساب ارائه شده را به دلیل عدم امضا و مهر انکار کند در این شرایط خواهان میتواند از شهادت شهود برای اثبات طلب خود کمک بگیرد.
-
جریمه عدم صدور فاکتور فروش برای فروشنده
برابر با ماده 66 و 67 قانون نظام صنفی جریمه عدم صدور صورتحساب در هر بار تخلف (۲/۰۰۰/۰۰۰) ریال است. چنانچه بر اثر وقوع تخلفهای مندرج در این قانون، خسارتی به اشخاص ثالث وارد شود، به درخواست شخص خسارتدیده، فرد صنفی متخلف، علاوه بر جریمههای مقرر در این قانون، به جبران زیانهای وارد شده به خسارتدیده نیز محکوم خواهد شد.
-
نحوه شکایت از فروشنده بابت عدم صدور فاکتور فروش چگونه است
عدم تحویل فاکتور فروش به مشتری یکی از تخلفات اقتصادی است که در بازارهای کسبوکار رخ میدهند و. سازمان تعزیرات یکی از بخشهای حکومتی در کشور ایران است که برای مقابله با اینگونه تخلفات ایجادشده است و در صورت وجود هرگونه مشکل میتوانید به سایت سازمان تعزیرات یا از طریق شماره تماس 135 شکایت و گزارش خود را ثبت کنید.
نحوه شکایت با فاکتور فروش از خریدار چگونه است
وکیل پرونده شکایت فاکتور فروش اعلام میدارد نظر به اینکه صورتحساب فروش که به امضا خریدار رسیده است یک نوع سند عادی محسوب میشود، چنانچه خریدار از پرداخت وجه صورتحساب خودداری کند فروشنده میتواند به استناد صورتحساب جهت اثبات طلب خود اقدام و طرح دعوی مطالبه وجه فاکتور نماید.
نکته قابلتوجه در شکایت مطالبه وجه صورتحساب اثبات تحویل کالا و عدم دریافت وجه آن از طرف خواهان است.
نمونه دادخواست مطالبه وجه فاکتور فروش
با سلام، ریاست محترم دادگاه شماره ……خواندهٔ دعوا موردنظر به استناد صورتحساب شماره ………. در تاریخ ………. کالاهایی شامل موارد …… و …… و ……. را به مبلغ ……… میلیون ریال را از اینجانب آقای ………. خریداری کرده است. خوانده پرونده متعهد به پرداخت مبلغ ………… (مبلغ ذکر شده در صورتحساب) در زمان تحویل آنها بوده است .
بااینحال ایشان پس از تحویلگرفتن کالاهای نامبردهشده که رسید آن نیز ضمیمه گردیده است، از پرداخت مبلغ ذکر شده در فاکتور فروش استنکاف نموده است. همچنین خواندهٔ پرونده هیچ اعتنایی به تماسهای تلفنی و سایر پیگیریهای بنده نیز نمینماید؛ لذا با تقدیم دادخواست تقاضای رسیدگی به این پرونده و صدور حکم مبنی بر محکومیت خوانده دارم.
نکات مهم و مرتبط با طرح شکایت با فاکتور فروش :
1- استفاده از شاهدان
در زمینه اثبات ادعا در پروندههای مالی نظیر شکایت به همراه صورتحساب فروش شما میتوانید از شاهد استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که در این زمینه باید از شاهدان واجد شرایط استفاده کرده و حدنصاب عدد آنها را نیز رعایت نمایید. بهعنوانمثال در این پروندهها شاهد به کسی گفته میشود که در زمان معامله در جلسه حاضر بوده باشد و کسی که از دیگران چیزی شده است، بهعنوان شاهد محسوب نمیگردد.
2- استفاده از مدارکی نظیر پیامک
شما میتوانید از پیامکهای ردوبدل شده بین خود و مجرم برای اثبات ادعاهای خود استفاده نمایید. زیرا در اغلب پروندههای مالی این چنینی فرد مجرم در ابتدا مسئولیت پرداخت را قبول کرده و سپس زیر ادعاهای خود میزند.
نحوه شکایت خریدار از فروشنده به دلیل عدم تحویل کالا
بسیار مشاهده گردیده است پس از این که خریدار صورتحساب را مهر و امضا نمود، فروشنده از تحویل کالا به ایشان خودداری یا تعلل میورزد یا این که کالایی را بر خلاف اوصاف مندرج در صورتحساب تحویل میدهد که در این زمینه وکیل شکایت از فروشنده کلاهبردار اظهار میدارد:
بهتر است که در فاکتور فروش ذکر شود که مهر و امضای خریدار بعد از تحویل اجناس ضمیمه خواهد شد و یا در زماننگارش صورتحساب اجناس همچنان تحویل داده نشدهاند. با ذکر این موارد در صورتحساب فروش شما میتوانید به سراغ طرح شکایت با صورتحساب فروش بروید و طلب خود را از فروشنده دریافت کنید.
-
اعتبار قانونی درج کلمه امانت در زیر فاکتور فروش
نوشتن کلمه امانت در فاکتور فروش اثری در وقوع خیانتدرامانت ندارد و چنانچه شاکی مدعی طلبی از متهم است، میتواند از طریق تقدیم دادخواست حقوقی نسبت به مطالبه طلب خود اقدام نماید.
-
هزینه دادرسی دعوای مطالبه وجه سفته یا فاکتور فروش
هزینه دادرسی دعوای مطالبه وجه فاکتور بر اساس خواسته بوده و در دفاتر خدمات قضایی حدود 5/3 درصد از مبلغ خواسته بهعنوان هزینه دادرسی محاسبه و دریافت خواهد شد.
فاکتور صوری چیست
فاکتور صوری نوعی از صورتحساب است که بهصورت غیرقانونی و کاملاً شبیه به فاکتورهای قانونی صادر میشود و علت عمده صدور فاکتور صوری کاهش هزینهها و عدم پرداخت مالیات است.
برابر قانون شرکتها و یا فروشگاههایی که کالایی را میخرند و یا میفروشند باید مالیات بپردازند این شرکتها برای عدم پرداخت مالیات و معافیت مالیاتی از صورتحساب صوری استفاده میکنند.
-
مجازات صدور فاکتور صوری چیست
در صورتی که صدور فاکتور صوری از جانب شرکت کاغذی برای فرار مالیاتی محرز شود، مطابق ماده ۲۷۴ و ۲۷۵ قانون مالیات مستقیم مشمول مجازات تعزیری درجه شش، یعنی ۶ماه تا ۲سال حبس و جریمه نقدی ۲ تا ۸ میلیون تومانی میشود. شرکت نیز از برخی فعالیتهای اقتصادی یا صدور سند تجاری به مدت ۶ماه تا ۲سال منع خواهد شد.
فاکتور فروش در معاملات بینالمللی( پروفرما اینویس)
پروفرما اینویس همان صورتحساب فروش معاملات بینالمللی است که پس از توافقات اولیه فروشنده و خریدار و بهصورت مکتوب تنظیم و توسط فروشنده برای خریدار ارسال میگردد و در آن توافقات اولیه طرفین معامله و موارد مختلف قید میگردد.
وکیل متخصص پروفرما اینویس بیان میدارد که تنظیم یک پروفرما اینویس جامع و کامل از اهمیت زیادی برخوردار است که تنظیم آن نیاز به اطلاعات کامل و دانش حقوقی ویژه در زمینه معاملات تجاری دارد و درصورتیکه بهصورت دقیق تنظیم نشود ممکن است منجر به اختلافات طرفین معامله گردد.
- در تنظیم پروفرما علاوه بر موارد مندرج در فاکتور موارد زیر نیز باید قید گردد:
- کرایه حمل
درصورتیکه طبق توافقات فیمابین فروشنده موظف به هماهنگی حملونقل و پرداخت کرایه آن باشد و قیمت اعلام شده توسط فروشنده شامل کرایه حمل نیز باشد بهتر است مبلغ موردنظر را در پروفرما مشخص نماید.
- نوع ارز در پروفرما
در معاملات بینالمللی فروشنده باید اعلام نماید مبلغ مشخص شده که به کدام ارز است و مورد توافق خریدار قرار گیرد.
- کشور و کارخانه تولیدکننده
- مشخصات بستهبندی
- مشخصات حمل
کشتی، کامیون، هواپیما، قطار و خطوط لوله وسایل حمل بینالمللی هستند.
- شرایط پرداخت
به طور معمول چهار روش اصلی برای پرداخت در معاملات بینالمللی وجود دارد:
عبارتاند از خرید به روش حساب باز یا خرید نسیه، خرید به روش پیشپرداخت، خرید با استفاده از برات بدون تعهد یا برات اسنادی، و خرید با گشایش اعتبار اسنادی.
-
فاکتور رسمی چیست و چه مشخصاتی دارد
به هر سند و یا صورتحسابی که به هر شکلی مثلاً بهصورت دستنویس، کاغذی یا کامپیوتری، جهت تأیید یک معامله بین فروشنده و خریدار امضا گردد، فاکتور رسمی گویند. این فاکتور باید بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده باشد و مورد تأیید وزارت دارایی باشد.
به هر سند یا صورتحساب مکتوبی که برای انجام یک معامله و بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم و امضا میگردد فاکتور رسمی میگویند. در واقع رسمی، صورتحسابی است که تأییدیه سازمان امور مالیاتی را دارد.
صورتحساب رسمی باید دارای شمارهسریال، اطلاعات کامل خریدار و فروشنده، تخفیفات و مالیات و امضا خریدار و فروشنده باشد.
وکیل دعوای فاکتور فروش
شما میتوانید از وکلای مؤسسه حقوقی و داوری کاتبان حقیقت گستر عادل با مدیریت رسول خیابانی برای بررسی پروندههای دعاوی صورتحساب فروش استفاده کنید. بهترین وکلای کشور در مجموعه حقوقی رسول خیابانی فعالیت میکنند و میتوانند با بررسی و مطالعه پرونده شما و جمعآوری مستندات لازم، روند پرونده را بهسوی پیروزی شما تغییر دهند.
بدون دیدگاه